Seronok bila jadi student…

 Sebelum ni aku tak terfikir pun aku akan berkecimpung dalam bidang journalist di USIM ni..aku lebih menjurus kepada bidang agama sejak dari alam persekolahan lagi..tak sangka, cempedak jadi nangka kan..aku berjaya menarik minatku ke dalam bidang journalist ni..stress tu memang la stress, tapi banyak sesuatu yang baru aku pelajari di sini..aku berpeluang belajar bagaimana menulis berita, buat newspaper, buat laman web, blog, jumpa reporter akhbar sebab aku kene buat tugasan luar “sehari bersama wartawan”, kena buat standupper, belajar pegang handy cam dan sebagainya…semua ini memang seronok..bukan apa, lepas ini adakah aku masih lagi berpeluang untuk belajar benda-benda macam ni lagi…semester depan aku kena fokus pada bidang bahasa arab pulak..sayang nak tinggalkan subjek-subjek komunikasi ni..lagi-lagi bila teringat keletah madam azra tu..suka buat lawak dalam kelas..kadang-kadang, bila aku senyum tengok keletah dia, sampai dia perasan sebab pelik tengokapasal la student sorang ni dok senyum-senyum kat dia..susah nak cari lecturer macam dia ni, baik giler…mr faizal lak tak habis-habis dengan stailo dia tu..budak-budak ni suka sangat la..ye la dia la satu-satunya lecturer idaman kat fkp tu..walau apapun aku berharap satu hari nanti segala ilmu yang aku pelajari di sini dapat digunakan di masa hadapan..

Published in: on April 11, 2008 at 3:00 pm  Comments (3)  

The URI to TrackBack this entry is: https://804l.wordpress.com/2008/04/11/seronok-bila-jadi-student/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 CommentsLeave a comment

  1. HUHU..XSANGKA BLE JUMPA SY PLAK KAT USIM KAN…… =)

  2. a.kum. abg rasa bidang ni bagus..kerana kita mendekati manusia, kita cuba mengenali sesuatu.. kita menelusurinya dan akan lebih memahami alam…

  3. jadi student mmg seronok kan…
    aku pun jadi tak sangka yg korang blaja mende2 camni…bukan snang taw…aku yg minat ttg journalist pn tak dapat nak blaja cam ko ni…so aku blaja sndiri jer la….dan aku tak sangka gak yg USIM ni ade tawarkan kursus komunikasi kewartawanan…kalu tak dah lame aku apply…jgn lupe layari blog aku nanti: http://www.nurthurayaakob.blogspot.com..tinggal la pe2 komen yg boleh membina dlm penulisan aku….


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: